הרמת סינוס בירושלים
דף הבית » טיפולי שיניים » טיפולים כירורגיים » הרמת סינוס
"*" אינדוקטור שדות חובה
הרמת סינוס היא הליך רפואי המדמה השתלת עצם, שנהוג לערוך לעיתים כטיפול מקדים להשתלת שיניים. כלומר, בעוד שיש מקרים שבהם ניתן להתקין שתלים ללא הרמת סינוס, הרי שלעיתים אין די גובה עצם כדי לבצע את ההשתלה – בפרט כאשר מבצעים ניתוח הרמת סינוס לפני השתלה בלסת העליונה.
מה זה הרמת סינוס?
הסינוסים הם חללים שנמצאים בעצמות הפנים, משני הצדדים של האף. כאשר עולה צורך לבצע שתל דנטלי בלסת העליונה, לעיתים אין מספיק עצם כדי לקלוט את השתל – וההליך נועד להגביה את העצם הקיימת באופן מלאכותי. כך למעשה נוצר די מקום לשתל הדנטלי, והאחיזה שלו יציבה מספיק.
נהוג להבדיל בין שני סוגים של ההליך: הרמת סינוס פתוחה שנעשית במקרים מורכבים יותר, והרמת סינוס סגורה שמיועדת למקרים קלים יחסית.
הרמת סינוס פתוחה
הליך זה מבוצע כאשר החוסר בנפח העצם הוא משמעותי. במסגרתו כירורג פה ולסת פותח פתח בלסת העליונה, דרכו מוחדר אל הסינוסים חומר שדומה מאוד לעצם. במקרים מסוימים ניתן גם להחדיר את השתלים הדנטליים באותו טיפול, ובמקרים אחרים ניתן לסגור את הפתח באמצעות תפרים, להמתין להחלמה של האזור ורק אז להמשיך בטיפול ההשתלה. לאחר מספר חודשי החלמה ניתן להמשיך ולהתקין את הכתרים על השתלים.
הרמת סינוס סגורה
הליך זה מבוצע כאשר אמנם חסר גובה עצם, אבל לא הרבה ממנו. במקרה כזה מבוצע פתח קטן יותר ורצפת הסינוס מורמת באמצעות החלל המיועד לשתל ודרכו מוכנס החומר המדמה עצם. ברוב המקרים, באותה הזדמנות יוחדר גם השתל. משך ההחלמה מהליך כזה קצר יותר ונמשך מספר ימים.
הרמת סינוס: תופעות לוואי
טיפול הרמת סינוס בירושלים נחשב אמנם טיפול כירורגי ולפיכך יש החוששים מכאב או תופעות לוואי, אבל למעשה מדובר בהליך בטוח מאוד עם שיעורי הצלחה גבוהים. על מנת להקטין את הסיכון להתפתחות זיהום באזור המטופל, מומלץ לבצע טיפול הסרת אבנית מספר שבועות לפני ביצוע הרמת הסינוס וכך לסלק מן המקום כמה שיותר אבנית וחיידקים.
בין אם מדובר בהרמת סינוס פתוחה או סגורה, ההליך אורך כ-30 עד 60 דקות ונערך תחת הרדמה מקומית (רק לעיתים רחוקות, תוך התייחסות לנסיבות פרטניות של המטופל/ת, בהרדמה מלאה) – כך שלא אמורה להיגרם כל תחושת כאב. לאחר התהליך, כאשר חומרי ההרדמה יתחילו להתפוגג, יתכן שיורגשו כאבים באזור המטופל, ובמקרה כזה ניתן להשתמש במשככי כאבים על פי המלצת צוות המרפאה.
תופעות לוואי פוטנציאליות נוספות העשויות להתרחש לעיתים רחוקות עשויות לכלול:
- שטפי דם באזור המטופל
- נפיחות קלה או דימום קל מן הנחיריים
תופעות אלו חולפות בדרך כלל מעצמן באופן טבעי לאחר כשבוע עד עשרה ימים לכל היותר.
במקרה שבו מורגשות תופעות לוואי אחרות, תסמינים המעוררים חשש להתפתחות דלקת, או אם משככי הכאבים לא עוזרים, יש לפנות אל המרפאה ולקבל הנחיות נוספות.