השתלת עצם בחניכיים בירושלים

לקביעת ייעוץ השאירו פרטים

"*" אינדוקטור שדות חובה

שם*
הרשמה לניוזלטר
שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

כאשר מתעורר צורך לבצע החדרת שתלים, אבל למטופל/ת אין מספיק נפח עצם כדי שהשתלים יהיו יציבים, נהוג לבצע הליך מקדים של השתלת עצם בחניכיים. ניתן לבצע השתלת עצם בלסת העליונה או השתלת עצם בלסת התחתונה, ולעיתים אף לשלב את השתלת העצם באותו טיפול עם החדרת השתלים.

השתלת עצם בחניכיים בירושלים

מתי צריך לבצע השתלת עצם?

כאמור, השתלת עצם בחניכיים בירושלים מתבצעת כדי לשפר את התשתית שעליה אמורים להתייצב השתלים הדנטליים. מטופלים שאין להם די נפח עצם הם בין היתר מטופלים שאיבדו שיניים וכתוצאה מכך איבדו חלק מן העצם שתמכה בהן; מטופלים שסבלו מתהליכים זיהומיים בחלל הפה כגון מחלות חניכיים אשר גרמו לאובדן מסוים של רקמת עצם; מטופלים שעברו ניתוחים להסרת גידולים באזור הלסת; מטופלים שספגו טראומה באזור (למשל כתוצאה מתאונה קשה); ונפח עצם נמוך יכול להיות גם תוצאה של חוסר מולד.

איך מתבצעת השתלת עצם?

ניתוח השתלת עצם אורך כשעה וחצי לכל היותר (או פחות, בתלות במאפייני המטופל/ת), והוא נעשה בהרדמה מקומית, טשטוש או הרדמה מלאה. הניתוח כולל חיתוך מדויק ברקמת החניכיים על מנת לחשוף את עצם הלסת, החדרה של חומר המדמה עצם ולבסוף תפירה של האזור המנותח. לעיתים ניתן להחדיר את השתלים הדנטליים כבר במהלך הניתוח עצמו, ולעיתים יש צורך להמתין עד להחלמה מלאה של המקום לפני שניתן להמשיך בהשתלה. משך ההחלמה מן הניתוח הוא כשבועיים.

השתלת עצם היא אחד מן ההליכים הכירורגיים שמתבצעים במרפאת השיניים של ד”ר הייזלר בירושלים. בנוסף אנו מבצעים גם טיפול הרמת סינוס – סוג של השתלת עצם באזורי הסינוסים שמצידי האף, המתאים להשתלות בלסת העליונה.

השתלת עצם בחניכיים: תופעות לוואי וסיכונים

השתלת עצם היא תהליך פשוט יחסית שאינו כרוך בתופעות לוואי רבות. ברוב המקרים סביר להניח שיורגשו כאבים מקומיים לאחר התפוגגות חומר ההרדמה, ויש לצפות גם להופעת נפיחות מקומית ואף שטפי דם קלים באזור המטופל. בכל מקרה, התופעות הללו אמורות לחלוף מעצמן לאחר שבוע או שבועיים. אם מורגשים כאבים חזקים לאחר השתלת עצם מבלי שמשככי כאבים רגילים יקלו עליו, או אם מתרחשות תופעות לוואי אחרות, יש ליצור איתנו קשר.

ראוי גם לציין שקיים סיכוי מסוים שהעצם המושתלת לא תיקלט כראוי מסיבות שונות, כגון זיהום, תזוזה של העצם, לחצים חיצוניים וכדומה, ואז יתכן שיהיה צורך לבצע את התהליך פעם נוספת. במקרים מסוימים יתכן שגם לאחר השתלת עצם עדיין לא יהיה נפח מספיק, וגם אז יהיה צורך בביצוע הליך נוסף כדי להוסיף עוד שכבת עצם.

על מנת להגדיל את הסיכוי להצלחת השתלת העצם, מומלץ לבצע טיפול שיניים כדי להיפטר מכמה שיותר חיידקים וזיהומים. כדאי גם לבחון אפשרות לביצוע הסרת אבנית מספר שבועות לפי השתלת העצם.

×
js_loader

אתם כבר פה.
למה שלא תזמינו תור לפגישת ייעוץ?

"*" אינדוקטור שדות חובה

שם*
הרשמה לניוזלטר
שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

שניה לפני שאתם עוזבים,
הזמינו תור לפגישת ייעוץ!

"*" אינדוקטור שדות חובה

שם*
הרשמה לניוזלטר
שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
התחילו שיחה בוואצאפ
צריכים עזרה?
היי 👋
איך אנחנו יכולים לעזור לך?